Frontend Developer

Vill du designa och skapa effektiva och funktionella webbplatser? Då kan Frontend Developer vara rätt för dig. Efter utbildningen kan du jobba i roller som webbutvecklare Frontend eller gränssnittsutvecklare. I den är utbildningen lär du dig bland annat dynamisk webbutveckling och hur man jobbar med agila metoder i projekt samt de tre programmeringsspråken Javascript, HTML och CSS.

Ort
 • Göteborg
Nästa start
 • Besked om utbildningsstart 14 januari
Längd
 • 80 veckor, YH-examen
Studiestöd
 • CSN-berättigad
 • Avgiftsfri utbildning

Inom webbutveckling skiljer man på programmerare på klientsidan, Frontend Developer, och på serversidan, Backend Developer. En Fullstack Developer kan skriva kod för båda.

Som Frontend jobbar du tillsammans med UI/UX-teamet och digitala designers för att utveckla nya webbplatser och mobila plattformar. Du jobbar i gränssnittet som användaren interagerar med – det man ser och använder när man surfar på en webbplats. Ditt jobb är att skapa kod för att göra sidorna responsiva, lättlästa, snabbladdade och användarvänliga oavsett plattform.

Yrkesroller efter utbildningen

 • Frontend Developer
 • Frontendutvecklare
 • Webbutvecklare Frontend
 • Webbprogrammerare
 • Gränssnittsutvecklare
 • JavaScript-utvecklare

Dina möjligheter till jobb

Dina chanser att få jobb är extremt goda. För många branscher är det helt avgörande att hitta nya medarbetare med IT-kompetens och IT-branschen behöver anställa 70.000 personer till 2022.

Utbildningsform

Vår undervisningsform är en mix av nätbaserat lärande, lärande i klassrum och lärande i arbete. Utbildningen är en heltidsutbildning med lärarledda lektioner online och fysiska träffar, självstudier, grupp- och projektarbeten samt lärande i arbete (LiA) ute på företag. I alla kursen utom LiA, kommer du som regel att ha 2-3 schemalagda dagar per vecka som är en blandning av undervisning online och på skolan. Övriga dagar ägnar du åt självstudier, då du själv kan planera din tid. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

YH-examen
Yrkeshögskoleexamen, 400 Yh-poäng
Studieform
Heltid dagtid, 80 veckor/2 år. Platsbunden i Göteborg. Vi genomför våra utbildningar genom en mix av nätbaserat lärande, lärande i våra lokaler och lärande i arbete.
Lärande i arbete (LiA)
Totat 24 v, 12 + 12 v
Urval
Vid många sökande görs ett urval utifrån särskilt prov i datorkunskap och programmering samt logik.
Förkunskaper
Gymnasieexamen samt lägst betyg E i Programmering 1/A eller motsvarande kunskaper
Övrigt
Alla våra YH-utbildningar är avgiftsfria och berättigar till studiemedel.

24 v värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (12 + 12 v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Du kan göra din LiA på vilken ort du vill, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en engagerad handledare som vet vad det innebär. Din utbildningsledare kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och gör vanligtvis ett besök på ditt LiA-företag.

Några av våra partnerföretag:

Semcon, Bizpart, Cilbuper, Solid Beans, Fiwe, Know IT.

Arbetsmetodik för utvecklare 15
Att arbeta i projekt med Agila metoder 15
Dynamisk webbutveckling 60
Examensarbete 30
Grafiska verktyg för gränssnittsdesign 15
HTML och CSS 40
JavaScript 1 50
JavaScript 2 40
LIA 1 60
LIA 2 60
UX/Usability 15
TOTALT 400

De studerande, företagen och jag som rekryterare håller utbildningen levande och kan snabbt förändra innehållet efter verkligheten.

Agnes BillgrenMedlem i ledningsgruppen och rekryteringskonsult på Poolia

Besked om start 14 januari

Anmäl intresse, så får du mail från oss.

“Tillsammans håller vi utbildningen levande och kan snabbt förändra innehållet och anpassa den efter verkligheten. Men vissa program är bara flugor, och även om man tror att de kommer slå igenom så är det bra att låta den seniora sidan av IT-marknaden få känna och klämma lite på ett nytt språk innan man ändrar hela utbildningsschemat efter det.”

Agnes BillgrenFrontender, rekryteringskonsult Poolia och medlem i ledningsgruppen för Frontend Developer.