Arbetar du med smarta hem och automation? Kursen Försäljning Smarta Hem ger dig specialiserade och aktuella kunskaper för att kunna sälja och ge råd inom området smarta hemlösningar. Kursen erbjuds på distans och halvfart, vilket gör att du kan kombinera den med ditt arbete och delta oavsett var du bor eller befinner dig.

Utbildningsform & kursstart
 • Distanskurs, halvfart
 • Nästa start: 25 augusti
Ansökan öppen
 • t.om 25 augusti
Omfattning
 • 18 veckor, 45 YH-poäng
Avgifter
 • Utbildningen är avgiftsfri. Kostnad för litteratur kan tillkomma
 • Berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN
 • Berättigar till omställningsstudiestöd. Ansök hos CSN

Ta steget in i framtiden och öka dina kunskaper inom rådgivning och försäljning av smarta hemlösningar! Med specialiserade och aktuella kunskaper inom det växande området smarta hemlösningar kommer du att kunna ge relevant rådgivning före, under och efter installation, samtidigt som du arbetar aktivt med hållbarhet för att optimera energiförbrukning och återvinning.

Kursen tar ett helhetsgrepp och ger dig förståelse för hela kedjan, från produktutbud, integration, installation och marknadsföring till cirkulär ekonomi och hållbarhet med fokus på energibesparing och återvinning. Du kommer att få en bred förståelse för olika smarta hemprodukter och de möjligheter de erbjuder utifrån olika standarder och krav.

Du lär dig att driva utrednings- och rådgivningsprocesser för både hushåll och småföretag. Du kommer kunna anpassa, utvärdera och föreslå integrationer som minskar energibehovet, effektiviserar användningen och maximerar nyttan. Du lär dig behärska strategier för att påverka beteendeförändring med fokus på energieffektivitet och hållbarhet. Du får fördjupad kunskap om energibesparing och hållbarhetsprocesser samt verktyg att kommunicera, marknadsföra och dra nytta av den cirkulära ekonomin.

Efter kursen har du:

 • Kunskaper om olika smarta hemprodukter, standarder och krav samt förståelse för vilka möjligheter de erbjuder.
 • Förmågan att driva ett förändrat beteende hos kunder med fokus på energibesparing och återvinning genom olika strategier och processer.
 • Förmåga att analysera faktorer som påverkar smarta hemlösningar och anpassa integrationen för att maximera nyttan.
 • Kunskaper om processer inom energibesparing och hållbarhet inom smarta hem.
 • Färdigheter inom kommunikation och marknadsföring för att effektivt presentera och främja smarta hemlösningar.
 • Insikter i cirkulär ekonomi.
 • Förmåga att utvärdera och kontrollera kunders befintliga energisystem, identifiera behov och möjligheter, samt erbjuda relevant rådgivning för att öka energibesparingspotentialen och effektivisera användningen

Med denna utbildning blir du väl förberedd för att möta framtidens utmaningar och möjligheter inom smarta hemlösningar, och stärka din position på marknaden genom djupgående teknisk förståelse och skickliga försäljningsstrategier.

Examen
YH-kurs, 45 YH-poäng
Studieform
Distans, halvfart, 18 veckor. Livelektioner en dag per vecka 13:00-16:00. Därutöver sker handledning och frågestunder.
Grundläggande behörighet
Gymnasieexamen
Särskilda förkunskaper
Minst ett års yrkeserfarenhet inom handeln eller installationsföretag som säljare, rådgivare eller motsvarande
Urval
Vid många sökande görs ett urval utifrån yrkeserfarenhet
Övrigt
Kursen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel via CSN. Kostnad för litteratur kan tillkomma. Kursen ger rätt till omställningsstudiestöd.
Kurser Poäng
Smarta-Hem lösningar

Du lär dig om olika smarta hemprodukter och deras system. Kursen fokuserar på att förstå systemens uppbyggnad och hur de kan användas för energibesparing och styrning av smarta hem för både hushåll och småföretag.

20
Hållbarhetsarbete med fokus på energisparning och återvinning

Denna kurs betonar energibesparing som en viktig funktion inom smarta hemlösningar. Du får kunskaper om energikontroll, styrning och effektivisering. Även återvinning och användning av alternativa energikällor behandlas.

10
Rådgivning, försäljning, kundbemötande, Integritet och uppföljning

Kursen fokuserar på att skapa förtroende hos kunderna genom att hantera kundbemötande, rådgivning och försäljning på ett professionellt sätt. Du lär dig även om integritetsskydd, säkerhet, och hur man följer upp och utvärderar systemen på ett tryggt sätt.

15

Ansökan öppen!

Klicka på länken för att komma till yh-antagning, där du gör din ansökan

Försäljning - Smarta Hem

Intresserad av kommande starter?

Anmäl intresse, så får du mail från oss!

Intresseanmälan till kurser

Ansökan - såhär går det till

Klicka på länken för att lämna in en sen anmälan. När du lämnar in en sen anmälan kan du bli erbjuden plats när alla som ansökt i tid har fått chansen. Antagningen sker i datumordning!

Såhär kan vi hjälpa dig

Såhär kan vi hjälpa dig inför och under utbildningen.

Kontaktpersoner

Åsa Källkvist

Utbildningsledare

+46 (0) 31 704 67 04
asa.kallkvist@nbi-handelsakademin.se