Backend Developer

Vill du jobba med att programmera och designa för webben? Utbildningen till Backend Developer dig kompetens att ansvara för teknik och programmering på serversidan och arbeta som Backend Developer och webbprogrammerare.

Ort
  • Göteborg
Nästa start
  • Besked om utbildningsstart 14 januari
Längd
  • 80 veckor, YH-examen
Studiestöd
  • CSN-berättigad
  • Avgiftsfri utbildning

Som Backend Developer har du en avgörande roll i ett team av webbutvecklare. Backend är en kombination av teknik och programmering som körs i bakgrunden och som interagerar med webbutvecklarens kod. Ditt jobb lägger grunden för att dina Frontend-kollegor ska kunna koda snabbladdade, användarvänliga och responsiva webbsidor.

Backend utvecklare ansvarar för teknik och programmering på serversidan, medan Frontend utvecklaren programmerar på klientsidan. En Fullstack utvecklare kan skriva kod för båda.

Medan Frontend jobbar främst i JavaScript, HTML och CSS har du som Backend många fler språk till ditt förfogande. I den här utbildningen får du bland annat lära dig ASP.NET MVC, C#, CMS, SQL – Azure, WEB.API men du får också grundläggande kunskap om HTML, CSS och JavaScript.

Yrkesroller efter utbildningen

– Backend Developer
– Backend utvecklare
– Webbutvecklare Backend
– Webbprogrammerare
– Java-utvecklare

Dina möjligheter till jobb

Dina chanser att få jobb är extremt goda. För många branscher är det helt avgörande att hitta nya medarbetare med IT-kompetens och IT-branschen behöver anställa 70.000 personer till 2022.

Utbildningsform

Vår undervisningsform är en mix av nätbaserat lärande, lärande i klassrum och lärande i arbete. Utbildningen är en heltidsutbildning med lärarledda lektioner online och fysiska träffar, självstudier, grupp- och projektarbeten samt lärande i arbete (LiA) ute på företag. I alla kursen utom LiA, kommer du som regel att ha 2-3 schemalagda dagar per vecka som är en blandning av undervisning online och på skolan. Övriga dagar ägnar du åt självstudier, då du själv kan planera din tid. Antalet schemalagda dagar kan variera något mellan kurserna.

YH-examen
Yrkeshögskoleexamen 400 Yh-poäng
Studieform
Heltid dagtid, 80 veckor/2 år. Platsbunden i Göteborg. Vi genomför våra utbildningar genom en mix av nätbaserat lärande, lärande i våra lokaler och lärande i arbete.
Lärande i arbete (LiA)
Totalt 24 v i 2 perioder à 12 v
Urval
Vid många sökande görs ett urval utifrån särskilt prov i datorkunskap och programmering samt logik.
Förkunskaper
Gymnasieexamen samt lägst betyg E i Programmering 1 (Programmering A) eller motsvarande kunskaper
Övrigt
Alla våra YH-utbildningar är avgiftsfria och berättigar till studiemedel.

24 v värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (2×12 veckor) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Du kan göra din LiA på vilken ort du vill, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en engagerad handledare som vet vad det innebär. Din utbildningsledare kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och gör vanligtvis ett besök på ditt LiA-företag.

Några av våra partnerföretag:

Semcon, Bizpart, Cilbuper, Solid Beans, Fiwe, Know IT.

C# grund 60
Agila metoder 20
Databaser SQL 30
C# fortsättning 60
API 30
Kvalitativ utveckling 25
Webbsäkerhet 25
LiA 1 60
Examensarbete 30
LiA 2 60
TOTALT 400

Har du någonsin hört, att när man studerar statsvetenskap så blir man inget och allt. Samma sak gäller på både gott och ont, utvecklare och techies. Men, vad du bestämmer dig för att bygga beror helt och hållet på vad du är passionerad av.

Agnes BillgrenAffärsutvecklare på Extrapreneur

Det känns kul att blanda in det praktiska så snabbt i pluggandet.

Elizaläser till Backend

Besked om start 14 januari

Anmäl intresse, så får du mail från oss.

Bli företagspartner

Läs mer om Lärande i Arbete (LiA) och hur ert företag kan vara med och säkra morgondagens kompetens.

Kontaktpersoner

Åsa Svensson

Utbildningsledare Göteborg

Jimmy Nilsson

Utbildningsledare Göteborg

“Jag tror det är problemlösningen som lockar. Det är jätteroligt att sitta med andra och diskutera och bolla hur man ska lösa och tackla problem, känslan när man väl löser det är helt obeskrivlig. Sen tror jag på IT – jag tror det är nyttigt att kunna nu och i framtiden.”

Elizaläser till Backend