Backend Developer

Vill du jobba med att programmera och designa för webben? Utbildningen till Backend Developer dig kompetens att ansvara för teknik och programmering på serversidan och arbeta som Backend Developer och webbprogrammerare.

Ort & kursstart
  • Göteborg: 2021-08-16
Ansök senast
  • 2021-05-16
Längd
  • 80 veckor, YH-examen
Studiestöd
  • CSN-berättigad
  • Avgiftsfri utbildning
Öppet Hus

Som Backend Developer har du en avgörande roll i ett team av webbutvecklare. Backend är en kombination av teknik och programmering som körs i bakgrunden och som interagerar med webbutvecklarens kod. Ditt jobb lägger grunden för att dina Frontend-kollegor ska kunna koda snabbladdade, användarvänliga och responsiva webbsidor.

Backend utvecklare ansvarar för teknik och programmering på serversidan, medan Frontend utvecklaren programmerar på klientsidan. En Fullstack utvecklare kan skriva kod för båda.

Medan Frontend jobbar främst i JavaScript, HTML och CSS har du som Backend många fler språk till ditt förfogande. I den här utbildningen får du bland annat lära dig ASP.NET MVC, C#, CMS, SQL – Azure, WEB.API men du får också grundläggande kunskap om HTML, CSS och JavaScript.

Yrkesroller efter utbildningen

– Backend Developer
– Backend utvecklare
– Webbutvecklare Backend
– Webbprogrammerare
– Java-utvecklare

Dina möjligheter till jobb

Dina chanser att få jobb är extremt goda. För många branscher är det helt avgörande att hitta nya medarbetare med IT-kompetens och IT-branschen behöver anställa 70.000 personer till 2022.

YH-examen
Yrkeshögskoleexamen 400 Yh-poäng
Studieform
Heltid dagtid, 80 veckor/2 år. Avgiftsfri, berättigar till studiemedel.
Lärande i arbete (LiA)
Totalt 24 v i 2 perioder à 12 v
Urval
Vid många sökande görs ett urval utifrån särskilt prov i datorkunskap och programmering samt logik.
Förkunskaper
Gymnasieexamen samt lägst betyg E i Programmering 1 (Programmering A) eller motsvarande kunskaper

24 v värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (2×12 veckor) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Du kan göra din LiA på vilken ort du vill, även utomlands, så länge uppgifterna är i linje med kursplanen och det finns en engagerad handledare som vet vad det innebär. Din utbildningsledare kommer att ha kontakt med handledaren i företaget och gör vanligtvis ett besök på ditt LiA-företag.

Några av våra partnerföretag:

Semcon, Bizpart, Cilbuper, Solid Beans, Fiwe, Know IT.

ASP.NET MVC 45
C# 45
CMS 30
Entity framework 20
Examensarbete 30
HTML, CSS och JavaScript 25
LiA 1 60
LiA 2 60
Projektmetodik med Scrum inkl mjukvarutestning 20
SQL – Azure 25
WEB.API, koppling mot Frontend 20
Webbsäkerhet 20
TOTALT 400

Har du någonsin hört, att när man studerar statsvetenskap så blir man inget och allt. Samma sak gäller på både gott och ont, utvecklare och techies. Men, vad du bestämmer dig för att bygga beror helt och hållet på vad du är passionerad av.

Agnes BillgrenAffärsutvecklare på Extrapreneur

Det känns kul att blanda in det praktiska så snabbt i pluggandet.

Elizaläser till Backend

Ansök här

Skicka in din ansökan senast 16 maj.

Backend Developer - GöteborgÖppet Hus - läs mer

“Jag tror det är problemlösningen som lockar. Det är jätteroligt att sitta med andra och diskutera och bolla hur man ska lösa och tackla problem, känslan när man väl löser det är helt obeskrivlig. Sen tror jag på IT – jag tror det är nyttigt att kunna nu och i framtiden.”

Elizaläser till Backend