Pythonprogrammering och AI-utveckling

Fördjupningskurs för dig som jobbar med programmering, systemutveckling eller databaser och vill lära dig avancerad Pythonprogrammering i AI-projekt och kunna använda AI-plattformar för produktion av tillämpad AI. Det är en avgiftsfri distansutbildning på halvfart som går att kombinera med arbete.

Utbildningsform & kursstart
 • Distanskurs, halvfart
 • Start 2021-11-18
Ansök senast
 • 2021-11-10
Längd
 • 30 veckor, 75 YH-poäng
Studiestöd
 • CSN-berättigad
 • Avgiftsfri utbildning

Kursen ges på distans och har ett flexibelt upplägg med undervisning på distans via streamad livesändning. Samtliga lektioner spelas in och finns tillgängliga att ta del av vid senare tillfälle. Under utbildningen genomförs gruppövningar med veckovis återkoppling på löpande studieuppgifter (utöver ordinarie lektioner).

Den vänder sig till dig som jobbar med programmering, databaser eller systemutveckling och som vill fördjupa dig inom Python och AI-utveckling.

Efter kursen ska du:

 • Ha kunskap om utvecklingsverktyg för produktion av AI-applikationer
 • Ha kunskap om databasteknologier för produktion av AI-applikationer
 • Kunna avancerad Pythonprogrammering
 • Ha kunskap om gränssnittsimplementation vid produktion av AI-applikationer
 • Kunna arbeta med relevanta verktyg och teknologier vid produktion av AI-applikationer

Plattformar för utveckling av AI-applikationer, 15 YH-poäng

Denna första delkurs ger dig kunskaper om och färdigheter i relevanta verktyg och teknologier vid produktion av AI-applikationer, såsom databaser, scriptprogrammering och implementation av applikationsgränssnitt.

Artificiell intelligens, 60 YH-poäng

Kursen behandlar de teoretiska och praktiska grunderna för maskininlärning, vilka algoritmer som används, hur man utvecklar maskininlärningsmodeller samt hur en maskininlärningsmodell kan sättas i produktion och göras tillgänglig för användning. Varje teoretiskt avsitt följs av praktiska moment då olika maskininlärningsmodeller utvecklas med hjälp av de mest populära pytonbiblioteken.

Fördjupningskurs
75 YH-poäng
Studieform
Distans, halvfart 30 v
Förkunskaper
Minst ett års yrkeserfarenhet av programmering, databaser eller systemutveckling och/eller goda kunskaper i minst ett objektorienterat programmeringsspråk.
Urval
Vid fler sökande än antal platser rankas sökande efter arbetslivserfarenhet. Sökande som saknar arbetslivserfarenhet men som har kunskaper i ett objektorienterat programmeringsspråk rankas utifrån resultat på test.
Plattformar för utveckling av AI-applikationer 15
Artificiell intelligens 60

Ansök här

Skicka in din ansökan senast 10 november.

Pythonprogrammering och AI-utveckling

Vill du gå kursen i vår istället?

Anmäl intresse, så hör vi av oss med nya startdatum.

“Som regel är AI inte att sitta och programmera robotarna från Iron Man, dvs robotar som drar slutsatser, lär sig och självkorrigerar. Det är i verkligheten att hantera stora mängder data och att ta fram, och i sin tur, använda algoritmer för att datorn ska kunna ”dra slutsatser” av den data du samlat in.”

Agnes BillgrenAffärsutvecklare Extrapreneur