Behöver du hjälp med din ansökan?

– här är lite stöd på vägen!

Vi kan se att du påbörjat men inte lämnat in din ansökan. Har du problem att hitta dina betyg? Eller är du osäker kring din behörighet? Visste du att du kan lämna in en ansökan även om du inte lyckats få alla dina betyg och intyg ännu. Det viktiga är att ta det där första steget mot en förändring.

1. Logga in på yh-antagning och skicka in din ansökan

Fyll i dina uppgifter och skicka med dina gymnasiebetyg och ev. andra betyg.

Ibland har man inte alltid full koll på var betygen finns, och vi vet att det kan kräva lite letande. Men det viktiga i processen är att du lämnar in din ansökan i tid, annars finns det ingen möjlighet att bli antagen till hösttarten. Kom ihåg att klicka i komplettera senare om du har dokument som du kommer skicka in till oss i efterhand.

2. Förberedande kurser i Programmering 1

Om du söker till våra IT-utbildningar och enbart saknar Programmering 1, erbjuder vi en avgiftsfri kurs på distans. Men det är först när du lämnat in din ansökan som vi kan erbjuda dig en plats.

Det finns flera fördelar med att läsa upp sin behörighet för att sedan söka utbildning hos oss. Så skicka in din ansökan nu, för att säkerställa att du får chansen till att läsa upp Programmering 1 och bli behörig sökande till utbildningen.

3. Behörighetsprov i Matematik

Om du har gymnasieexamen och kunskaper i svenska 2 men saknar behörighet i Matematik 2/B så kan vi erbjuda dig att skriva ett behörighetsprov. Det är en möjlighet för dig att visa på de kunskaper som krävs för att uppfylla behörighetskraven för Matematik 2/B. Provet görs digitalt, och pågår under 2 timmar.

Det finns flera fördelar med att läsa upp sin behörighet för att sedan söka utbildning hos oss. Så skicka in din ansökan nu, för att säkerställa att du får chansen till att skriva ett behörighetsprov i Matematik 2/B och bli behörig sökande till utbildningen.

Har du fler frågor?

Har du fortsatt frågor? Maila oss gärna så hjälper vi till.

FAQ

Visst har du läst vår FAQ? Där svarar vi på de vanligaste frågorna som kommer till oss.

Varför Yrkeshögskola?

  • Utbildar för en tydlig yrkesroll
  • Teori och praktik, LiA
  • Nära samarbete med näringslivet
  • 9 av 10 har jobb inom ett år