Hur kan vi hjälpa dig?

Vad roligt att du tagit första steget mot en ny framtid. Här har vi sammanställt lite information kring vad vi erbjuder dig längst vägen!

Rådgivning till utbildningsval

Våra utbildningsledare är experter på våra utbildningar. Vi stöttar därför dig gärna i din jakt på din drömutbildning. Har du frågor kring vårt utbud eller andra funderingar som du inte hittar bland informationen på vår hemsida kan du alltid kontakta oss. Du hittar telefonummer till respektive utbildningsledare på utbildningssidan, i högerspalten under fliken "kontaktpersoner".

Förberedande kurs i Programmering

För att komma in på en yrkeshögskoleutbildning måste du först och främst uppfylla kraven på grundläggande behörighet. På våra IT & Tech-utbildningar krävs det även att du har godkänt i Programmering 1. Vi erbjuder dig som saknar behörighet i Programmering 1 möjligheten att läsa en förberedande kurs i Programmering 1, förutsatt att du sökt till en utbildning och har all annan behörighet som efterfrågas.

Återkoppling på din behörighet

När du väl lämnat in din ansökan till oss får du oftast inom ett par dagar återkoppling på din behörighet. Saknar du behörighet i någon av de behörighetskrav kan vi erbjuda dig flera sätt för dig att antingen skaffa behörighet genom bland annat förberedande kurser och behörighetstester. Det viktigaste är att du ansöker i tid.

Stöd vid LIA

LIA är en viktig del i din utbildning och vi erbjuder stöttning och har en tydlig LIA-process med flera nedslag i studieplanen där vi arbetar med delar som CV, ansökan, och annan relevant kunskap som krävs för att säkerställa att att våra studerande är väl förberedda för att söka LIA-platser under utbildningen.

Individuella utbildningsplaner

Ibland sker det oförutsägbara, och det är vi väl medvetna om. Vi stöttar och hjälper därför våra studerande när det där oförutsägbara som påverkar studierna händer. Ta kontakt med din utbildningsledare för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig fullfölja dina drömmar om en ny framtid

Pedagogiskt stöd

Vi har möjlighet att stötta våra studerande som behöver hjälpmedel för att klara studierna. Stödet utformas utifrån dina individuella behov i enlighet med direktiven från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Vi strävar alltid efter att du som behöver stöd ska få bästa möjliga förutsättningar att klara dina studier och utvecklas utifrån dina möjligheter. Kom ihåg att ta kontakt med oss i ett tidigt skede för att informera om vilka insatser du behöver.

För mycket text?

Lyssna på vår video om hur vi kan hjälpa dig under din resa!