Hur kan vi hjälpa dig?

Vad roligt att du tagit första steget mot en ny framtid. Här har vi sammanställt lite information kring vad vi erbjuder dig längst vägen!

Rådgivning till utbildningsval

Våra utbildningsledare är experter på våra utbildningar. Vi stöttar därför dig gärna i din jakt på ditt drömyrke. Har du frågor kring vårt utbud eller andra funderingar som du inte hittar bland informationen på vår hemsida kan du alltid kontakta oss. Du hittar telefonummer till respektive utbildningsledare på utbildningssidan, i högerspalten under fliken "kontaktpersoner".

Förberedande kurs i Programmering

För att komma in på en yrkeshögskoleutbildning måste du först och främst uppfylla kraven på grundläggande behörighet. På våra IT & Tech-utbildningar krävs det även att du har godkänt i Programmering 1. Om du saknar behörighet i Programmering 1 erbjuder vi dig möjligheten att läsa en förberedande kurs i Programmering 1, förutsatt att du sökt till en utbildning och har all annan behörighet som efterfrågas.

Återkoppling på din behörighet

När du väl lämnat in din ansökan till oss får du oftast inom ett par dagar återkoppling på din behörighet. Saknar du behörighet i någon av de behörighetskrav som efterfrågas kan vi informera om vilka möjligheter det finns för dig att kunna bli behörig. Vi erbjuder även förberedande kurser samt behörighetstester i matematik. Om du ansöker i god tid ökar dina möjligheter att säkra din behörighet.

Stöd vid LIA

LIA är en viktig del i din utbildning och vi kan genom en tydlig LIA-process erbjuda dig stöttning inför kommande LIA-period. Där arbetar vi med delar som CV, ansökan, och går igenom annan relevant kunskap som krävs för att säkerställa att att våra studerande är väl förberedda för att söka LIA-platser under utbildningen.

Behörighetsprov i Matematik 2/B

Om du har gymnasieexamen och kunskaper i svenska 2 men saknar behörighet i Matematik 2/B så kan vi erbjuda dig att skriva ett behörighetsprov. Det är en möjlighet för dig att visa på de kunskaper som krävs för att uppfylla behörighetskraven för Matematik 2/B. Provet görs digitalt, och pågår under 2 timmar. Du behöver ha tillgång till egen dator. Blir du godkänd på provet blir du behörig i ämnet, men garanterar inte en plats på utbildningen. Provet är avgiftsfritt för dig som sökt en utbildning hos oss.

Pedagogiskt stöd

Vi har möjlighet att stötta våra studerande som behöver hjälpmedel för att klara studierna. Stödet utformas utifrån dina individuella behov i enlighet med direktiven från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Vi strävar alltid efter att du som behöver stöd ska få bästa möjliga förutsättningar att klara dina studier och utvecklas utifrån dina möjligheter. Kom ihåg att ta kontakt med oss i ett tidigt skede för att informera om vilka insatser du behöver.

Hur går ansökan till?

Har du funderingar kring ansökningsperioden? Kolla in våra korta videos och få bättre förståelse kring din ansökan, och vad som sker fram till antagningen!
Inför ansökan
Behörighet
Urvalet
Antagningen
Ta första steget mot din framtid

Missa inga viktiga datum

Gör en intesseanmälan
Såhär ansöker du

Påbörja ditt nya arbetsliv

Till Ansökan