Bara dagar kvar

– dags att lämna in din ansökan!

På söndag 15 maj stänger vi ansökan. Har du svårt att bestämma dig för vilken utbildning du vill gå? Ansök till flera, du har alltid möjlighet att meddela oss att du inte längre är intresserad. Det viktiga är att ta det där första steget mot en förändring. För det är verkligen som Louise säger: ”Två år går jättefort! Bara gör det!” Läs intervjun här.

1. Logga in på yh-antagning

Fyll i dina uppgifter och skicka med dina gymnasiebetyg och ev. andra betyg.

Ibland har man inte alltid full koll på var betygen finns, och vi vet att det kan kräva lite letande. Men det viktiga i processen är att du lämnar in din ansökan i tid, annars finns det ingen möjlighet att bli antagen till hösttarten. Du får några dagar extra att hitta alla papper.

2. Urvalsprov

Öka dina chanser att bli antagen

Oavsett hur det går för dig på provet kan det inte försämra dina chanser att komma in på utbildningen, enbart förbättra. Till proven kallas även du som ännu inte är behörig – du kan ju bli behörig när du har kompletterat din ansökan före 12 juni.

3. Förberedande kurser i Programmering 1

Om du söker till våra IT-utbildningar och enbart saknar Programmering 1, erbjuder vi en kostnadsfri kurs på distans. Men det är först när du lämnat in din ansökan som vi kan erbjuda dig en plats.

Det finns flera fördelar med att läsa upp sin behörighet för att sedan söka utbildning hos oss. Så skicka in din ansökan nu, för att säkerställa att du får chansen till att läsa upp Programmering 1 och bli behörig sökande till utbildningen.

Varför Yrkeshögskola?

  • Utbildar för en tydlig yrkesroll
  • Teori och praktik, LiA
  • Nära samarbete med näringslivet
  • 9 av 10 har jobb inom ett år

FAQ

Visst har du läst vår FAQ? Där svarar vi på de vanligaste frågorna som kommer till oss.

Kan vi hjälpa dig?

Har du fortsatt frågor? Maila oss gärna så hjälper vi till.