Bli partnerföretag

Intyga kompetensbristen

Med anledning av Covid-19 har myndigheten beslutat att underlätta ansökningsprocessen. Istället för avsiktsförklaringar räcker det med ett uttalande, där företag istället intygar att utbildningen behövs och att man upplever kompetensbrist inom just det område som utbildningen är avsedd att fylla.

Det är också önskvärt att få veta hur ni skulle kunna stötta utbildningen genom att erbjuda exempelvis LiA-platser (praktik), delta i utbildningens ledningsgrupp, föreläsa, erbjuda studiebesök och eventuellt anställa nyutexaminerade studenter.

För att underlätta för er verksamhet har vi tagit fram nedan formulär. Det tar bara ett par minuter att fylla i, och de uppgifter ni lämnar är enbart en avsikt till ett framtida samarbete, alltså inte på något sätt bindande.

Vill du stötta fler utbildningar så måste du lämna in en unik avsiktsförklaring per utbildning. Mer information om aktuella utbildningar hittar du i listan.

“Samarbetet med företag och organisationer är otroligt viktigt för att vi ska utbilda precis den kompetens som efterfrågas i arbetslivet.”

Stefan JohanssonUtvecklingsansvarig NBI/Handelsakademin