Anmälan till behörighetsprov i Matematik 2/B

På vissa av våra utbildningar krävs förkunskaper inom Matematik 2/B för att du skall klara av utbildningen. När du har lämnat in ansökan kan du därför bli erbjuden att ta ett prov i Matematik 2/B för att kunna styrka dina kunskaper och visa på att du har kunskaper motsvarande grundläggande behörighet i Matematik 2/B.

Ort
  • Digitalt
Längd
  • 2 timmar
Studiestöd
  • Kostnadsfri för dig som sökt utbildning

Behörighetsprov i Matematik 2/B

Om du har gymnasieexamen och kunskaper i svenska 2 men saknar behörighet i Matematik 2/B så kan vi erbjuda dig att skriva ett behörighetsprov. Det är en möjlighet för dig att visa på de kunskaper som krävs för att uppfylla behörighetskraven för Matematik 2/B.  Blir du godkänd på provet blir du behörig i ämnet, men garanterar inte en plats på utbildningen. Provet är avgiftsfritt för dig som sökt en utbildning hos oss.

Provet är för dig som har lämnat in en ansökan eller en sen anmälan till någon av våra YH-utbildningar som kräver behörighet i Matematik 2/B.

Provet görs digitalt, och pågår under ca 2 timmar. Du behöver ha tillgång till egen dator. Om du blir godkänd på provet har du de kunskaper som krävs som förkunskaper i Matematik 2/B.

Anmäl dig via formuläret nedan. Du kommer att få vidare instruktioner till din epost under våren, och vi skickar ut deltagarkoden till dig under provdagen.

Skapa din egen framtid

Intresseanmälan

Jag vill veta mer
Få svar på dina vanligaste frågor

Missa inte vår FAQ

Kunskap är ett lätt bagage att bära