Så föddes idén till smarthomebutiken.se – NBI/Handelsakademin
Ekonomi, Försäljning & JuridikInspirationKursStuderande

Så föddes idén till smarthomebutiken.se

Av 9 april, 2024april 29th, 2024No Comments

En del filar på sin affärsidé, för andra kommer idén som blixt från en klar himmel när de minst anar det. Så var det för Mathias Degrander, grundare och CEO för smarthomebutiken.se. Här berättar han hur det gick till.

Namn: Mathias Degrander 
Ålder. 30 
Yrke: Grundare, CEO och Business Developer, Smarthomebutiken.se

Jag har alltid varit en tekniknörd och gillat att lösa triviala problem på kreativa sätt. Som till exempel när jag var 12 år gammal och byggde ett hemmagjort “inbrottslarm” på mitt rum som skickade sms till min telefon om någon gick in där när jag inte var hemma.

För ca 8 år sedan var jag inne på Kjell & Company för att köpa en mobilladdare. Då såg jag en intressant produktförpackning. Längst ner i hörnet stod ett dammigt startpaket för smarta hem.

Jag tog en chansning och köpte paketet. När jag kom hem så tog det ungefär 20 minuter från det att jag öppnade förpackningen till att allting var klart. Jag blev förbluffad över hur enkelt det var att installera och tyckte att det var märkligt att jag, som dessutom är väldigt teknikintresserad, inte hört talas om detta tidigare. Där och då föddes en affärsidé.

Jag började då bygga på Smarthomebutiken.se, som idag är en av de ledande e-handelsbutikerna inom smarta hem. Idag, endast 8 år senare så ser verkligheten annorlunda ut. Nu ser du smarta hem produkter på IKEA, Elgiganten och alla andra större butiker som säljer någon form av elektronik.

Marknaden har vuxit otroligt fort och den kommer definitivt att fortsätta öka. Ju mer vi blir vana vid tekniken desto mer kommer efterfrågan att öka.