Pythonprogrammering och AI-utveckling

Fördjupningskurs för dig som jobbar med programmering, systemutveckling eller databaser och vill lära dig avancerad Pythonprogrammering i AI-projekt och kunna använda AI-plattformar för produktion av tillämpad AI. Det är en avgiftsfri distansutbildning på halvfart som går att kombinera med arbete.

Utbildningsform & kursstart
 • Nästa start: 24 mars
 • Distanskurs, halvfart
Sista ansökan
 • 6 mars
Längd
 • 30 veckor, 75 YH-poäng
Studiestöd
 • CSN-berättigad
 • Avgiftsfri utbildning

Kursen ges på distans och har ett flexibelt upplägg med undervisning på distans via streamad livesändning. Samtliga lektioner spelas in och finns tillgängliga att ta del av vid senare tillfälle. Under utbildningen genomförs gruppövningar med veckovis återkoppling på löpande studieuppgifter (utöver ordinarie lektioner).

Kursen är designad för att kunna kombineras med arbete. Den vänder sig till dig som har erfarenhet av objektorienterad programmering och som vill fördjupa dig inom Python och AI-utveckling.

Efter kursen ska du:

 • Ha kunskap om utvecklingsverktyg för produktion av AI-applikationer
 • Ha kunskap om databasteknologier för produktion av AI-applikationer
 • Kunna avancerad Pythonprogrammering
 • Ha kunskap om gränssnittsimplementation vid produktion av AI-applikationer
 • Kunna arbeta med relevanta verktyg och teknologier vid produktion av AI-applikationer

Plattformar för utveckling av AI-applikationer, 15 YH-poäng

Denna första delkurs ger dig kunskaper om och färdigheter i relevanta verktyg och teknologier vid produktion av AI-applikationer, såsom databaser, scriptprogrammering och implementation av applikationsgränssnitt.

Artificiell intelligens, 60 YH-poäng

Kursen behandlar de teoretiska och praktiska grunderna för maskininlärning, vilka algoritmer som används, hur man utvecklar maskininlärningsmodeller samt hur en maskininlärningsmodell kan sättas i produktion och göras tillgänglig för användning. Varje teoretiskt avsitt följs av praktiska moment då olika maskininlärningsmodeller utvecklas med hjälp av de mest populära pytonbiblioteken.

Fördjupningskurs
75 YH-poäng
Studieform
Distans, halvfart 30 v
Förkunskaper
Minst ett års relevant yrkeserfarenhet av t ex objektorienterad programmering, databaser eller systemutveckling och/eller goda kunskaper i objektorienterad programmering.
Urval
Sökande rankas efter arbetslivserfarenhet samt resultat på test i objektorienterad programmering.
Plattformar för utveckling av AI-applikationer 15
Artificiell intelligens 60

Ansök här

Klicka på länken för att komma till yh-antagning, där du gör din ansökan.

Pythonprogrammering med AI-utveckling, distans

Är du intresserad av kommande kursstarter?

Anmäl intresse, så får du mail från oss!

“Som regel är AI inte att sitta och programmera robotarna från Iron Man, dvs robotar som drar slutsatser, lär sig och självkorrigerar. Det är i verkligheten att hantera stora mängder data och att ta fram, och i sin tur, använda algoritmer för att datorn ska kunna ”dra slutsatser” av den data du samlat in.”

Agnes BillgrenAffärsutvecklare Extrapreneur